RSS

Bankban jártunk

27 nov

Amikor Andris először elkezdett dolgozni, akkor jöhetett gyorsan a bankszámla nyitás. Azt már sokan tudjátok, hogy az nem is egy egyszerű dolog, olyan róka fogta csuka, mert kell a munkához, de munka nélkül nem lehet nyitni, az egész bonyolult. Mi is ennyit tudtunk, de szerencsére nem kellett semmi negatívumot átélni, mert a munkahely rettenetesen segítőkész volt, a tulajdonos maga kísérte el a bankba, hogy tuti ne legyen semmi fennakadás. Nyilván ment ahová vitték, azt azért tudva, hogy neves bankról van szó. Gyorsan ügyesen nyitottak egy legalapvetőbb bankszámlát, amivel eddig olyan sok dolgunk nem is volt. Megérkeztek rá a pénzek, volt bankkártya, internet bankolás, remekül ment, de.. Egy idő után kezdett egyre többször kellemetlenségeket okozni, hogy csak egy bankkártyánk van, illetve a mi bankunk nem ad lehetőséget ingyenes automaták használatára, jóformán csak a saját banki automatákat lehet használni, ami azért nincs minden sarkon. Nem nagy problémák, csak mégis. Meg az is megfogalmazódott, hogy ha nem lenne rossz nekem is szerepelnem a bankszámlán, akkor az is kipipálva. Az gyorsan kiderült, hogy a meglévő számlához én semmilyen formátumban nem tudok csatlakozni, így jött a bankváltás gondolata. Internet és némi segítség (köszönjük Gabi!!!) után végül a HSBC mellett döntöttünk, a cél társszámla volt a cél. A sulis másik magyar család azt mondta, hogy anno őket ez a bank elhajtotta egy másik fél óra múlva megnyitotta. Mi felpakoltunk minden szerintünk szóba jöhető iratot és gondoltuk majdcsak összejön.

A bankba belépve egy nem túl nagy nagyjából üres tér fogadott minket. Az egyik oldalon nagyon sok automata, aztán volt egy kis várósarok és takarásban láttunk pénztárakat. Nagyjából ennyi. Üde színfolt volt a biztonsági ember és a nyomkodós gép hiánya. Ezek helyett egy banki ügyintéző állt középen és lépett oda hozzánk, hogy mit szeretnénk. Megmondtuk. Láss csodát nem hajtott el, hanem egy félreeső részre vezetett minket, ahol egy “munkaállomás” volt. A munkaállomás egy íróasztal, székkel, számítógéppel, nyomtatóval, illetve az ügyfeleknek két székkel. Elég spártainak tűnt, de folyamatos mozgásban vannak az ügyintézők, mindig más használ egy-egy ilyen munkaállomást és ennyi pont elég is. A papírok rendben voltak, így kaptunk tőle időpontot, egy órás intervallumot a dolog megejtésére pár nap múlva. Szépen mindkettőnknek külön kinyomtatva, időpont, ügyintéző, minden.

A kért időben meg is jelentünk, újabb fogadóbizottság várt, leültetett a várósarokban, megérdeklődte, hogy fogyasztunk-e valamit. Kicsit elkerekedtem, mert ok, hogy biztonsági őr is, de hogy pincér is legyen! Az asztalon A/4-es kirakó gyerekeknek, borítékokban hazavihető példányok, meg mini feladatmegoldó munkafüzet, nyilván a számokkal, nyugati, római, arab, kínai. Nem sokkal rá meg is érkezett az ügyintézőnk és mondta, hogy akkor elvezet minket. Mentünk jó pár lépcsőt, kanyarogtunk, szűk folyosókon. Nem vészes és nem a holdra vitt, csak hát nem az otthoni leülök az egyik kutricában volt. Andrissal beszéltük is, hogy milyen más a felfogás. A mi szocializmusban cseperedő anyunknak ez inkább félelmet keltett, vagy egy távolságtartó reflex indul be. A nagy méltóságú bankban csak viszik az embert és most mi lesz vele. Miközben csak diszkrétek, és a munkaállomások úgy vannak kialakítva, hogy senki, de senki ne legyen ott és ne hallja, csak az ügyintéző. Úgyhogy az ember mellett éppen az ügyintézőjére várakozó szintén ügyfél például nem hallgatja végig a dolgokat.

A rendszerben sajnos fennakadás volt, így csak a számlanyitásig jutottunk el, mehettünk még egyszer magát a bankcserét is megoldani. Bankkártyát pár nap múlva kaptunk postán, a bankcserét egy hét alatt intézték el. Ez annyit tesz, hogy nekünk sehova máshova nem kellett menni, szólni, ők intézték a bejövő pénzek felé is a lejelentést és a rendszeres utalásokat is természetesen átvették. Illetve a bank még három hónapig figyeli a régi számlát és ha érkezik rá pénz, akkor automatikusan átteszi.

Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be november 27, 2014 hüvelyk Uncategorized

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: