RSS

Munka

06 dec

Amint Lilla elkezdte a sulit aktív munkakeresésbe kezdtem. Vittem önéletrajzot be olyan helyekre ahol láttam, hogy kint van a papír, hogy embert keresnek, vittem be olyan helyre, ahol nem volt kint a papír és online töltöttem ki jelentkezéseket. Gyakorlatilag non-stop. Az online amennyire gyorsnak és egyszerűnek tűnik nem az. Esetenként több oldal kérdőívet kellett kitölteni, vagy nem csupán csatolni az önéletrajzot, hanem beírni kérdésekre kifejtősen olyan válaszokat, hogy milyen olyan helyzet fordult már elő életemben, amikor másokon segítettem, írjak három példát. Ilyen és ehhez hasonló stresszes magyar agyra gyógyírként ható kérdésekre igyekeztem angolul nagyon szépeket írni.

Beadtam én képesítés nélkül meghirdetett bérszámfejtői hirdetésre a jelentkezésemet, meg már nem is tudom mikre online, választ sem kaptam. Volt olyan hely, ahonnan egy hónap múlva jött egy kedves elutasítás. Online természetesen csak olyan helyekre jelentkeztem, amik  csak hétköznapra maximum nyolc órába kerestek embert. Ez mondjuk eléggé szűkítette a kört így az én oldalamról. A másik oldalról pedig valljuk be referencia nélkül másfél év munkaviszony nélkül egy sima önéletrajz annyira nem kecsegtető.

Akkor olyanban is gondolkodtam, hogy mondjuk éjszaka vagy hajnali munka áruházban heti pár nap, mondjuk a napi online rendelések csomagjainak összeállítása. Aztán gondoltam én ott az egész nap, még tudok munkát keresni, máshol pár naposat vállalni, vagy éppen tanulni elmenni, de az áruházlánc kapásból két referenciát kért, a töltögetés itt abban is maradt.

Aztán ment a másik vonal, hogy beadom helyekre. Itt általában kávézók vagy reggeliztető kávézók jöttek szóba. Olyan három helyen láttam valamit megcsillanni, de mindenhol az volt az első kérdés, hogy mennyire vagyok rugalmas munkaidő tekintetében, én meg belekezdtem finoman, hogy mennyire nem. Aztán hiába láttam én az erős gondolkodást azon a három helyen a személyes varázsom okán 🙂 csak nem hívtak fel. Az egyik kávézólánctól az önéletrajz beadása után jelentkeztek, hogy mehetnék interjúra, erre kiderült, hogy a belvárosba. Az is ugrott.

A kerület központjában lévő Starbuck’s kávézóba is bementem érdeklődni, hogy esetleg keresnek-e embert. Ott mondta a főnök, hogy ők nem, de tud egy másik üzletet, ahol igen. Most szabadságon van a manager, de majd menjek következő hét keddjén. Én el is mentem, ott mondták, hogy hát még mindig szabin van, majd holnap lesz, de amúgy az önéletrajz nem is elég, menjek fel az oldalukra és töltsem le az adatlapot, azt is hozzam az önéletrajzzal. Természetesen Lilla kicsit lebetegedett és egy vagy két napot is otthon volt. Eleve sem éreztem sok esélyét már a dolognak az addigi sikertelenségek okán, de így, hogy majdnem két hét után jelentkezem, minthogy nekik ember kell, még annyira sem. Ugyanakkor olyan adjuk meg neki az esélyt dolog volt, mert ezt a helyet tudtam még, aztán hirtelen már nem volt több ötletem. A suliban lévő másik magyar anyuka épp szabadnapos volt és mondta, hogy pont abba az abc-be megy vásárolni, aminek az épületében van a kávézó elvisz kocsival bead, aztán majd meglátjuk. A kávézóban az aktuális kisfőnök elvette a papírjaimat és mondta, hogy majd továbbítja a managernek és ha úgy van jelentkeznek. Ennyi. Én mentem is a sorok között bolyongva keresni anyukát, beszéltünk pár szót és csörgött a telefonom, hogy itt vagyok-e a közelben. Hát mondom, mihez képest, hisz fogalmam sem volt, hogy melyik helyről hívtak. Erre kiderült, hogy a kávéházi manager és a papírok alapján szeretne velem beszélni. Olyan tíz perc múlva már le is volt tárgyalva a következő hétre a próbanap és a próbanap végén pedig a következő naptól dolgozom.

Reklámok
 
1 hozzászólás

Szerző: be december 6, 2015 hüvelyk Uncategorized

 

One response to “Munka

  1. Magdi

    december 7, 2015 at 5:31 de.

    Háááát,nem semmi “csaj” vagy!j

     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: