RSS

Helyreigazítás

13 dec

Kicsit elvesztettem a blogíró rutinomat. Kimaradt egy-két dolog, amit most pótolok.

Egyrészt fényképek az első iskolai napokról.

IMG_4664[1]

IMG_9129

Nem volt semmi gond, csak épp szembe sütött a nap

IMG_4675

A suli végével, mikor Bence is kijött …

IMG_4681

… majd mikor Fanni is csatlakozott

 

Másrészt ami ennél is fontosabb, kimarad Fanni diák önkormányzati taggá választása. Az osztálya választotta meg, a gyerekek másodiktól választanak egy tanulót az osztályukból két évre. Aztán a megválasztott tagok rendszeresen összegyűlnek az egyik igazgató helyettessel és mindenféle projekten dolgoznak együtt, majd ebéd utáni szünetekben ha akarnak és naná, akkor összeülhetnek diákok és folytathatják. Első feladatuk az volt, hogy gyűjtsenek az osztályaikban ötleteket az iskola szebbítésére, fejlesztésére. Majd a diákönkormányzat kiválasztotta mi a leggyakoribb kérés, és egy konkrétabb tervezetet állítottak össze és nyújtottak be az igazgatónőnek. Aztán iskolai pályázat bírái voltak és most valamiféle vásár megszervezésén dolgoznak, ami viszont még eléggé képlékeny ahhoz, hogy bővebben tudjak írni róla.

Ha már úgyis iskola, szeretném elmesélni, hogy nagyon szépen sikerültek a gyerekek iskolai karácsonyi koncertjei, mindhárman külön alkalommal léptek fel, Lilla és Fanni énekelt, Fanni az iskolai kórussal is, nem csak az osztályával, Bencéék pedig egy betlehemest adtak elő, amiben Bence a tömjént vivő király szerepét játszotta.

Ezen felül pénteki friss hír, hogy a legutóbbi eredmények szerint az iskola a londoni iskolák sorában a 44. Ha jól nyomoztam utána, akkor 2007 állami általános iskola van Londonban, szerintem elég jól állunk és folyamatos a fejlődés. Az is mostani hír, hogy a KS1-ből  (előkészítő, első és második osztály) KS2-be (harmadiktól) lépő gyerekek eredményeinek javulásában az iskola országos szinten az első százalékban van. Ez persze egy összetett dolog, önmagában nehéz is helyesen értékelni. Egy biztos az iskola nagyon jó helyen áll és az elmúlt két évben folyamatos és jelentős fejlődést mutat.

Reklámok
 
1 hozzászólás

Szerző: be december 13, 2015 hüvelyk Uncategorized

 

One response to “Helyreigazítás

  1. Magdi

    december 14, 2015 at 7:56 de.

    Gyönyörűek!!!!!

     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: